Atacurile din Afganistan lansează ofensiva de primăvară, anunţă talibanii

Cel puţin şase atacuri sinucigaşe concomitente lansate duminică în Afganistan, dintre care trei în centrul Kabulului, marchează "începutul ofensivei de primăvară", a declarat telefonic pentru agenţia franceză de ştiri Zabihullah Mujahed, un purtător de cuvânt al talibanilor.

191 afișări
Imaginea articolului Atacurile din Afganistan lansează ofensiva de primăvară, anunţă talibanii

Atacurile din Afganistan lansează ofensiva de primăvară, anunţă talibanii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Iernile afgane, foarte aspre, sunt de obicei utilizate de către insurgenţi pentru a se "odihni", însă ofensivele talibanilor, a căror gherilă câştigă în intensitate şi s-a extins în toată ţara în ultimii ani, sunt reluate imediat ce vremea se ameliorează.

"Guvernul de la Kabul şi forţele de invazie au spus acum ceva timp că talibanii vor fi incapabili să lanseze ofensiva de primăvară, or atacurile de astăzi marchează începutul ofensivei de primăvară", a subliniat Zabihullah Mujahed, aflat într-un loc necunoscut.

Anterior, într-un text primit de AFP, purtătorul de cuvânt a revendicat cele trei atacuri coordonate lansate la prânz la Kabul, dând asigurări că la acestea participă "numeroşi kamikaze" şi că ţintele erau Parlamentul şi cartierul ambasadelor.

Într-o convorbire telefonică, Zabihullah Mujahed a revendicat, de asemenea, celelalte trei atacuri şi atentate sinucigaşe de la Logar, nu departe de Kabul, Jalalabad şi Gardez, în est.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici