Atentat asupra consulului Italiei la Benghazi. Diplomatul a scăpat nevătămat

Consulul Italiei la Benghazi, în estul Libiei, a scăpat sâmbătă dintr-un atentat după ce focuri de armă au fost trase asupra maşinii sale blindate, a anunţat agenţia de presă italiană Ansa citând surse de securitate locale.

457 afișări
Imaginea articolului Atentat asupra consulului Italiei la Benghazi. Diplomatul a scăpat nevătămat

Atentat asupra consulului Italiei la Benghazi. Diplomatul a scăpat nevătămat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Consulul Guido De Sanctis, circula cu maşina sa în Benghazi când au fost trase focuri de armă, însă nimeni nu a fost rănit conform Ansa.

"Sunt bine", a declarat acesta la scurt timp după atentat pentru agenţia italiană Ansa.

Consulul se îndrepta spre casă după muncă atunci când mai multe gloanţe, care fuseseră trase dintr-o altă maşină către diplomat şi şoferul său, au lovit maşina blindată, a indicat Ansa.

Acest atentat survine la patru şuni după atacul realizat de islamişti asupra consulatului american de la Benghazi, în cursul căruia ambasadorul Statelor Unite în Libia, Chris Stevens, şi alţi trei americani au fost ucişi.

Italia, fostă putere colonială, avea o relaţie strânsă cu Muammar Kadhafi înaintea revoltei şi intervenţiei militare occidentale care au provocat înlăturarea şi moartea acestuia.

Italia este principalul investitor străin în industria energetică libiană. Aceasta a încercat în ultimele luni să stabilească relaţii bune cu noile autorităţi.

De Sanctis, în vârstă de 51 de ani, se află la Benghazi de la începutul insurecţiei împotriva lui Kadhafi în februarie 2011. Acesta trebuie să părăsească Libia pentru a se alătura noii sale misiuni diplomatice din Qatar, săptămâna viitoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici