Atentat asupra unui spital din Afganistan. Cel puţin 20 de oameni au murit

20 de persoane au murit, sâmbătă, într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană comis asupra unui spital din provincia Logar, situată la sud de Kabul, a anunţat Ministerul afgan al Sănătăţii.

237 afișări

Un bilanţ anterior indica 60 de morţi şi peste 120 de răniţi în urma atacului comis cu un vehicul 4x4 încărcat cu explozibili de mare putere, care a vizat un spital din provincia Logar, la circa 75 de kilometri sud de Kabul.

Clădirea spitalului din districtul Azra a fost distrusă, iar starea de confuzie instalată după producerea atacului a determinat difuzarea de informaţii contradictorii în legătură cu numărul victimelor.

Ulterior, Ministerele Sănătăţii şi de Interne au revizuit bilanţul, afirmând că atacul s-a soldat cu "cel puţin 20 de morţi şi circa 25 de răniţi", printre care se numără atât pacienţi, cât şi membri ai personalului medical.

Directorul serviciilor medicale locale, Mohammad Zaref Nayebkhail, a declarat însă că este posibil ca bilanţul definitiv să fie mult mai grav, deoarece, imediat după producerea exploziei, rudele victimelor au preluat trupurile neînsufleţite ale acestora.

Talibanii afgani au condamnat atentatul la scurt timp după producerea acestuia. "Condamnăm acest atac asupra unui spital (...); cei care l-au comis, oricine ar fi, au încercat să dea vina pe talibani", a declarat un purtător de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici