ATENTAT CU BOMBĂ în faţa unui liceu din Italia: Două adolescente au murit - VIDEO

Două adolescente au murit, iar alte şase persoane au fost rănite, după explozia a trei dispozitive artizanale în faţa unui liceu din oraşul italian Brindisi, în ceea ce pare a fi un atac mafiot sau anarhist, informează Corriere della Sera, în ediţia electronică.

773 afișări
Imaginea articolului ATENTAT CU BOMBĂ în faţa unui liceu din Italia: Două adolescente au murit - VIDEO

ATENTAT CU BOMBĂ în faţa unui liceu din Italia: Două adolescente au murit - VIDEO

Potrivit datelor preliminare, un dispozitiv artizanal fabricat cu trei butelii şi piese metalice a explodat în faţa Liceului Francesca Morvillo Falcone din Brindisi, în sudul Italiei, chiar în momentul în care un autobuz cu elevi oprise în faţa instituţiei de învăţământ.

O elevă în vârstă de 16 ani a murit pe loc, iar o colegă şi prietenă a acesteia, de aceeaşi vârstă, a decedat la spital. Şase colegi au fost răniţi în deflagraţiile produse sâmbătă dimineaţă, anunţă Protecţia civilă italiană.

Anchetatorii italieni privilegiază ipoteza unui atac al crimei organizate. Liceul poartă numele "Francesca Morvillo Falcone", soţia unui celebru judecător anti-mafie, Giovanni Falcone. Cei doi au fost asasinaţi în urmă cu aproape 20 de ani, pe 23 mai 1992, într-un atentat al mafiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici