ATENTAT la Damasc: Cel puţin zece morţi în urma exploziei unei maşini-capcană

Cel puţin zece persoane au fost ucise şi alte 15 rănite duminică de o explozie, în faţa unui comisariat de poliţie din cartierul creştin al capitalei Damasc, a anunţat o organizaţie nonguvernamentală (ONG).

124 afișări
Imaginea articolului ATENTAT la Damasc: Cel puţin zece morţi în urma exploziei unei maşini-capcană

ATENTAT la Damasc: Cel puţin zece morţi într-un atentat, în cartierul creştin din Damasc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cel puţin zece persoane au fost ucise şi alte 15 rănite de explozia unei maşini-capcană, duminică dimineaţa, în Piaţa Bab Tuma, în faţa Comisariatului de poliţie", a anunţat ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul în Marea Britanie.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate siriene a anunţat anterior că cel puţin şapte persoane au fost ucise şi numeroase altele rănite de această explozie.

Este vorba despre primul atentat comis în acest cartier, unul dintre cele mai vechi cartiere din capitala siriană.

Membri din ierarhia creştină şi o mare parte a acestei comunităţi au adoptat, de frica islamiştilor, o poziţie favorabilă faţă de regimul lui Bashar al-Asaad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici