Atentat sinucigaş în capitala Ceceniei, soldat cu moartea a cinci poliţişti

Cinci poliţişti au murit şi alţi 12 au fost răniţi, duminică, într-un atentat sinucigaş comis la Groznîi, capitala republicii ruse Cecenia, înaintea unui concert, a anunţat Ministerul rus de Interne, citat de RIA Novosti în pagina electronică.

180 afișări
Imaginea articolului Atentat sinucigaş în capitala Ceceniei, soldat cu moartea a cinci poliţişti

Atentat sinucigaş în capitala Ceceniei, soldat cu moartea a cinci poliţişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Confirmăm că cinci persoane au murit şi 12 au fost rănite", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului. Bilanţul anterior era de patru morţi şi patru răniţi.

"Duminică seara era programat un concert la Groznîi, cu ocazia Zilelor oraşului. Poliţiştii care lucrau în apropierea detectoarelor de metale au observat un tânăr suspect. Când poliţiştii au decis să-l verifice şi să-l identifice, acesta a detonat" explozibilul pe care îl avea asupra sa, la intrarea în sala de concerte, a anunţat anterior serviciul de presă al ministerului.

Un spital a informat că zece persoane rănite în explozie au fost internate şi sunt în stare stabilă. Pentru moment nu există informaţii despre eventuale victime în rândul civililor.

Conform unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, citat de agenţia TASS, autorul atentatului sinucigaş a fost identificat. Este vorba despre "un locuitor din districtul Staropromislovski, care era dat dispărut de când a plecat de acasă, în urmă cu două luni", a precizat purtătorul de cuvânt.

Comitetul rus de investigaţie, care a deschis o anchetă penală în acest caz, a precizat că atacul a fost comis de un localnic în vârstă de 19 ani, pe nume Opti Mudarov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici