Atentatele de la Moscova, posibilă răzbunare pentru operaţiunile din Caucaz

Exploziile de la metroul din Moscova ar putea reprezenta răspunsul unor militanţi din Caucazul de Nord la operaţiuni recente ale poliţiei ruse împotriva unor lideri ai acestora, a declarat prim-vicepreşedintele Consiliului Federaţiei, Aleksandr Torşin, citat de Interfax în pagina electronică.

29 afișări
Imaginea articolului Atentatele de la Moscova, posibilă răzbunare pentru operaţiunile din Caucaz

Atentatele de la Moscova, o posibilă răzbunare pentru operaţiunile împotriva militanţilor din Caucaz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În opinia mea, actele de terorism de la metroul din Moscova reprezintă o răzbunare pentru uciderea unor militanţi din Caucazul de Nord, ca Said Buriaţki şi Atemirov. Aceşti militanţi au un comportament sălbatic şi răzbunător", a subliniat el.

Actele teroriste au fost bine plănuite şi executate în mod profesionist, a apreciat Torşin. "Au avut loc două explozii la metrou în orele de vârf, implicând un număr mare de victime", a subliniat el.

"Explozia de la staţia Lubianka a fost extrem de îndrăzneaţă. Aceasta are un motiv ascuns, iar alegerea (staţiei) Lubianka nu a fost accidentală, având în vedere că la acea oră veneau la serviciu agenţi din cadrul Serviciului Federal de Securitate" (FSB, fostul KGB), a precizat înaltul oficial rus.

El a apreciat că este important să nu se intaleze panica şi să se conştientizeze posibilitatea unor atacuri viitoare. "Alegerea zilei de luni, după duminica Floriilor, nu a fost, de asemenea întâmplătoare. Controalele poliţiei au fost uşor relaxate, după eforturile care au avut loc cu o zi înainte", a continuat acesta.

Torşin a declarat că societatea şi-a pierdut din nou "vigilenţa". "Noi am crezut că operaţiunea împotriva terorismului în Caucazul de Nord s-a încheiat odată cu atacurile teroriste. Dar, se pare că cei care luptă împotriva noastră nu au aceeaşi părere. Ultimele acţiuni teroriste confirmă acest lucru", a subliniat înaltul oficial.

El a apreciat că este necesară o "consolidare a controlului imigranţilor", adăugând că susţine propunerea şefului Comisiei de Investigaţie din cadrul Biroului Procurorului General, Aleksandr Bastrikin, privind "amprentarea şi prelevarea de probe de ADN de la fiecare" imigrant, a mai declarat prim-vicepreşedintele Consiliului Federaţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici