Atentatele din Alger, soldate cu 62 de morţi şi mai mulţi răniţi, printre care şi străini

Cel puţin 62 de persoane au fost ucise şi mai multe au fost rănite, printre care şi cetăţeni străini aflaţi în stare gravă, în cele două atentate cu maşină-capcană comise marţi dimineaţă la Alger, în faţa sediilor ONU şi ale Curţii Supreme.

1 afișare
Imaginea articolului Atentatele din Alger, soldate cu 62 de morţi şi mai mulţi răniţi, printre care şi străini

Atentatele din Alger, soldate cu 52 de morţi şi mai mulţi răniţi

Două atentate simultane au fost comise marţi dimineaţă la Alger, unul într-un autobuz situat în apropierea Curţii Supreme şi celălalt în cartierul rezidenţial învecinat Hydra.

Conform ministrului algerian de Interne, Yazid Zerhouni, care s-a deplasat la faţa locului, două maşini-capcană, dintre care cel puţin una avea un kamikaze la bord, sunt la originea celor două atentate.

Numeroase ambulanţe s-au îndreptat spre locul exploziei, de unde putea fi văzut un nor negru de fum.

Atentatul comis în vecinătatea sediilor Curţii Supreme a provocat moartea mai multor studenţi, aflaţi la bordul unui autobuz de transport universitar lovit de maşina-capcană de la Ben Aknoun. Un cordon de securitate a fost stabilit imediat, iar drumul care duce spre această zonă, unde se află şi sediul Consiliului Constituţional, a fost închis.

Zece colaboratori algerieni ai Înaltului Comisariat ONU pentru refugiaţi (UNHCR) şi ai Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au murit în cel de-al doilea atentat, care a aut loc în faţa sediilor acestor organizaţii, aflate în cartierul rezidenţial şi diplomatic Hydra, a precizat un responsabil de rang înalt al ONU în Alger.

Acesta a fost comis de un kamikaze care se afla la bordul unei maşini capcană. Cartierul Hydra găzduieşte mai multe ministere, dintre care şi cel al Energiei şi al Finanţelor, dar şi cancelariile şi reşedinţele diplomatice. Numeroşi cetăţeni străini şi demnitari de rang înalt ai statului locuiesc în acest cartier.

Atentatele nu au fost revendicate în cursul dimineţii.

Reuniunea săptămânală a consiliului Guvernului a fost anulată pentru ca autorităţile să poată urmări evoluţia evenimentelor.

Aceste atentate intervin după două luni de calm, în octombrie şi noiembrie, perioadă marcată de o scădere remarcabilă a violenţelor islamiste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici