ATENTATUL de la Bangkok: Doi suspecţi s-au predat poliţiei

Doi bărbaţi prezentaţi ca suspecţi în atentatul cu bombă de la Bangkok s-au predat poliţiei, iar ei insistă că sunt ghizi turistici, au anunţat joi autorităţile thailandeze, relatează BBC News online.

137 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL de la Bangkok: Doi suspecţi s-au predat poliţiei

Doi suspecţi în atentatul de la Bankok s-au predat poliţiei (Imagine: HEPTA)

Cei doi apar în imagini filmate de camere de supraveghere cu puţin timp înainte de explozia care a avut loc luni la sanctuarul Erawan.

Bărbaţii, unul purtând un tricou alb, iar celălalt un tricou roşu, se ridică de pe o bancă înainte ca principalul suspect, care purta un tricou galben, să se aplece să lase un rucsac în mijlocul mulţimii şi să plece.

Atacul s-a soldat cu 22 de morţi şi aproximativ 140 de răniţi.

Poliţişti îi interogau joi pe cei doi suspecţi.

- Şrapnel

Poliţia a anunţat că cel puţin zece persoane sunt suspectate de implicare în atac şi că principalul suspect ar fi un străin.

Un purtător de cuvânt al juntei aflate la putere, colonelul Winthai Suvaree, a declarat anterior, joi, că potrivit unor concluzii preliminare este "improbabil" ca atacul să fi fost comis de către o grupare teroristă internaţională.

Însă el a declarat ulterior, pentru Associated Press, că o legătură cu terorismul la nivel global nu a fost complet exclusă. "Mai avem de anchetat mai în detaliu", a spus el.

Potrivit unui corespondent BBC la Bangkok, Jonathan Head, poliţia îl anchetează, de asemenea, pe şoferul unui taxi tuk-tuk care afirmă că l-a adus pe principalul suspect la sanctuar, dar nu înregistrează progrese în aflarea numelui şi naţionalităţii bărbatului cu tricou galben.

În pofida faptului că sanctuarul a fost curăţat, o echipă BBC a putut să găsească un şrapnel înfipt într-un perete, ceea ce sugerează că echipele de criminalişti nu au colectat încă toate probele posibile de la faţa locului, scrie postul.

Nimeni nu a revendicat încă atacul.

Şeful poliţiei naţionale thailandeze Somyot Pumpanmuang a declarat că el crede că atacul a fost plănuit cu cel puţin o lună de zile înainte.

Premierul Prayuth Chan-ocha a catalogat atentatul drept "cel mai dur atac comis vreodată" împotriva Thailandei.

Doisprezece dintre victimele atacului de luni sunt străini, provenind din China, Hong Kong, Marea Britanie, Indonezia, Malaysia şi Singapore.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici