ATENTATUL de la BOSTON: Suspecţii voiau iniţial să comită atacul pe 4 iulie

Suspecţii în atentatul de la maratonul din Boston plănuiseră iniţial să comită atacuri la 4 iulie, Ziua Naţională a Statelor Unite, a declarat unul dintre ei, potrivit unor surse citate joi de ABC News.

576 afișări
Imaginea articolului ATENTATUL de la BOSTON: Suspecţii voiau iniţial să comită atacul pe 4 iulie

ATENTATUL de la BOSTON: Suspecţii voiau iniţial să comită atacul pe 4 iulie

Sursele citate de ABC News au declarat că suspectul care a supravieţuit, Djohar Ţarnaev, le-a spus autorităţilor după capturarea sa că el şi fratele lui mai mare, Tamerlan, şi-au schimbat planurile şi au vizat maratonul deoarece au fost surprinşi de cât de repede pot construi dispozitive explozive funcţionale.

Djohar le-ar fi spus anchetatorilor FBI că bombele au fost fabricate în apartamentul lui Tamerlan din Cambridge.

Anterior, Djohar ar fi declarat că el şi fratele său au învăţat cum să fabrice o bombă online şi că nu au fost finanţaţi direct de niciun guvern străin sau grupare aflată în afara legii. Totuşi, autorităţile anchetează o călătorie pe care Tamerlan a efectuat-o în 2012 în Rusia, unde s-a întâlnit cu militanţi cunoscuţi în Daghestan.

Cei doi fraţi, Tamerlan şi Djohar Ţarnaev, sunt acuzaţi de comiterea unui dublu atentat, pe 15 aprilie, în apropiere de linia de sosire a maratonului din Boston, soldat cu trei morţi şi peste 260 de răniţi.

Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis pe 18 aprilie, într-o cursă de urmărire, de către poliţişti. Fratele său, în vârstă de 19 ani, este deţinut în centrul medical al unei închisori federale, în care a fost transferat vineri, de la un spital din Boston, unde a fost internat după ce a fost capturat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici