Atentatul din Manchester: Explozivul "Mama lui Satan, acelaşi cu cel folosit şi la Paris/IMAGINI cu apartamentul în care s-a aflat Salman Abedi înainte de atac/ Tatăl şi fraţii atacatorului, arestaţi

Două persoane au fost arestate în Manchester, joi dimineaţă, numărul celor aflaţi în custodia poliţiei ajungând la opt. Toţi sunt suspectaţi de legături cu atacul de la Manchester Arena, în urma căruia 22 de persoane au murit, scrie The Guardian.

5204 afișări
Imaginea articolului Atentatul din Manchester: Explozivul "Mama lui Satan, acelaşi cu cel folosit şi la Paris/IMAGINI cu apartamentul în care s-a aflat Salman Abedi înainte de atac/ Tatăl şi fraţii atacatorului, arestaţi

Poliţia britanică a reţinut cea de-a şaptea persoană suspectată de legături cu atacul terorist din Manchester (Imagine: mirror.co.uk)

Printre cei arestaţi se află şi fratele lui Abedi, Islamil Abedi, în vârstă de 23 de ani. 

De asemenea, tatăl atacatorului, Ramadan Abedi, şi fratele mai mic al lui Salman Abedi, Hashem Abedi, care locuiesc în Libia, au fost şi ei arestaţi de către Rada, miliţia din Tripoli. Oficialii libanezi susţin că Hashem ştia de atacul plănuit de fratele său. 

O femeie arestată ieri, în Blackley, a fost eliberată fără acuzaţii. 

A şaptea persoană reţinută a fost arestată în Nuneaton, Marea Britanie, în urma anchetei efectuate de către poliţie.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite la unul dintre domiciliile suspecţilor materiale explozibile.

Autorităţile au transmis că încearcă să oprească o reţea ce ar avea legături cu atacatorul sinucigaş Salman Abedi.

Potrivit serviciilor de informaţii germane, Salman Abedi a fost în Dusseldorf, cu doar patru zile înainte de atac, transmite Sky News.

Un membru senior al comitetului de senatori din SUA a declarat că explozibilii folosiţi în atacul de la Manchester Arena erau identici cu cei utilizaţi de către extremiştii ISIS în atacurile de la Paris din noiembrie 2015 şi de la Bruxelles din martie 2016.

Republicanul texan Mike McCaul, preşedinte al House Homeland Security Committee, a declarat pentru AP că în toate cele trei atacuri s-a folosit exploziv TATP, cunoscut ca "Mama lui Satan", scrie The Guardian.

Se crede că bomba ar fi fost construită pe o masă de bucătărie, notează The Guardian.

Bomba de la Manchester “era un exploziv clasic folosit de terorişti” ceea ce poate indica “un nivel de sofisticare”.

El a mai spus că dovezile de până arată că "nu avem de-a face cu un lup singuratic".

Iată două imagini din apartamentul în care s-a aflat atacatorul cu trei ore înainte de a pleca spre Manchester Arena. Acesta l-ar fi închiriat cu 75 de lire sterline pe noapte. Vecinii spun că numeroase pachete mari ar fi fost aduse în locuinţă.

De asemenea, Sky News a publicat pe Twitter o fotografie de vineri seară, cu ceea ce pare a fi atacatorul după ce a cumpărat un rucsac pe care poliţiştii cred că l-a folosit în atac.  Imaginea a fost surprinsă de camerele de luat vederi din centrul comercial Arndale din Manchester, în jurul orei 8 pm, cu trei zile înainte de atac.

 

 

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici