Stoltenberg: NATO nu are la dispoziţie dovezi care să indice că Rusia îi sprijină pe talibanii afgani

NATO că nu are cunoştinţă de vreo dovadă credibilă care să confirme aserţiunile privind presupusul sprijin direct acordat de Rusia insurgenţilor talibani din Afganistan, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al organizaţiei de securitate, potrivit agenţiei de ştiri Tass.

468 afișări
Imaginea articolului Stoltenberg: NATO nu are la dispoziţie dovezi care să indice că Rusia îi sprijină pe talibanii afgani

"Am văzut relatări, însă nu am văzut nicio dovadă bună a sprijinului direct al Rusiei pentru talibani", a declarat Stoltenberg, înaintea summitului NATO din data de 25 mai.

Pe de altă parte, Ministerul rus de Externe a transmis că aserţiunile pe această temă au drept scop să distragă atenţia comunităţii internaţionale de la eşecurile Statelor Unite şi NATO în Afganistan, cât şi să mascheze sprijinul acestora pentru organizaţiile teroriste.

La finalul lunii martie, Jim Mattis, secretarul american al Apărării, a declarat că Washingtonul este îngrijorat în legătură cu acţiunile Moscovei în Afganistan, iar Curtis Scaparrotti, şeful Comandamentului suprem al forţelor americane din Europa, a afirmat că Rusia probabil oferă susţinere logistică insurgenţilor talibani, lucru negat categoric de Moscova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici