Aterizare de urgenţă a unui avion la Miami, în urma unor turbulenţe soldate cu răniţi

Un avion al companiei Continental Airlines, care efectua o cursă între Rio de Janeiro şi Houston, Texas, a aterizat de urgenţă luni, la Miami, în Florida, în urma unor turbulenţe puternice care au provocat rănirea a zeci de pasageri.

267 afișări
Imaginea articolului Aterizare de urgenţă a unui avion la Miami, în urma unor turbulenţe soldate cu răniţi

Avion al companiei Continental Airlines (Imagine din arhivă; Mediafax Foto/AFP)

Conform unui comunicat al companiei americane Continental, şapte răniţi au fost transportaţi la un spital din apropierea aeroportului, iar 28 au primit îngrijiri la faţa locului, în avion, imediat după aterizare.

Majoritatea pasagerilor răniţi suferă de contuzii la ceafă şi la spate, a adăugat Continental Airlines.

La rândul lor, pompierii din comitatul Miami-Dade menţionează că 26 de persoane au primit îngrijiri, dintre care 14 transportate la trei spitale diferite.

"Patru pasageri sunt în stare gravă. Dar nici unul dintre ei nu este în pericol de moarte", a declarat Elkin Sierra, un purtător de cuvânt al pompierilor. El a adăugat că nu cunoaşte naţionalitatea răniţilor.

"Unul dintre pasageri ne-a povestit că turbulenţele au durat zece secunde. Atunci s-a creat o mişcare de panică în avion, care a încetat când aparatul s-a restabilit şi a aterizat fără probleme", a precizat Sierra.

Cursa 128 a companiei americane Continental Airlines decolase duminică dimineaţă, la 09.45 (15.45, ora României), de la Rio de Janeiro, Brazilia, cu 168 de pasageri la bord, şi ar fi trebuit să aterizeze la Houston luni la ora 06.00 (13.00, ora României).

Conform autorităţilor, a trebuit ca avionul să fie deviat în timpul nopţii spre aeroportul din Miami, din cauza unor turbulenţe puternice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici