Au fost semnalate scurgeri la o centrală nucleară din Germania. Sunt necesare reparaţii

Operatorul centralei nucleare Isar 2 din Germania a informat Ministerul Mediului cu privire la o scurgere la reactor, care nu a compromis securitatea, dar care ar putea complica planul energetic de iarnă al guvernului, a declarat luni ministerul.

3460 afișări
Imaginea articolului Au fost semnalate scurgeri la o centrală nucleară din Germania. Sunt necesare reparaţii

Este nevoie de o perioadă de reparaţii de o săptămână, în timpul căreia operaţiunile vor fi oprite, pentru ca centrala să funcţioneze după 31 decembrie, a adăugat ministerul, potrivit Reuters.

Isar 2, situată în landul Bavaria din sudul ţării, era programată să fie oprită la sfârşitul anului, conform planului Germaniei de renunţare treptată la energia nucleară.

Cu toate acestea, războiul din Ucraina şi prăbuşirea ulterioară a importurilor de energie din Rusia au determinat o schimbare a politicii, guvernul plănuind acum să menţină două dintre cele trei centrale nucleare rămase în aşteptare până anul viitor.

Ministerul Mediului a declarat că atât el, cât şi Ministerul Economiei "examinează noua situaţie şi implicaţiile acesteia".

PreussenElektra, o filială a E.ON şi operatorul centralei Isar 2, a declarat că reactorul ar putea continua să funcţioneze până la data planificată de oprire, potrivit ministerului mediului.

Dar oprirea de o săptămână ar fi necesară în octombrie, dacă centrala ar trebui să funcţioneze după sfârşitul acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici