Australia a comandat mii de lupe. Ce vrea să facă cu ele

Australia a comandat mii de lupe, în perspectiva alegerilor senatoriale ce se vor desfăşura în acest an, fondatorul Wikileaks, Julian Assange, numărându-se printre candidaţi, au anunţat miercuri surse oficiale.

401 afișări
Imaginea articolului Australia a comandat mii de lupe. Ce vrea să facă cu ele

Australia a comandat mii de lupe. Ce vrea să facă cu ele (Imagine: Mediafax Foto)

Autorităţile au vrut să se asigure că toţi alegătorii vor putea să citească uşor şi corect buletinul de vot, preconizând un număr record de candidaţi la următoarele alegeri legislative.

Lupele vor fi puse la dispoziţie în statele cele mai populate New South Wales şi Victoria (sud) pentru a uşura citirea numelor candidaţilor, deoarece există riscul ca acestea să fie tipărite cu caractere mici.

În timp ce 25 de partide s-au înscris pentru a participa la alegerile senatoriale din 2010, Comisia Electorală a înregistrat aproximativ 50 în acest an.

Va fi pusă câte o lupă în fiecare cabină de vot, adică 60.000 de lupe doar pentru New South Wales.

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, refugiat în ambasada Ecuadorului din Londra, este candidat în statul Victoria.

Votul este obligatoriu în Australia, unde este aplicată o amendă în caz de neparticipare. Alegătorii vor trebui să numeroteze candidaţii în ordinea preferinţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici