Australia caută imigranţi calificaţi

Ministrul australian al Imigraţiei, Chris Evans, anunţă un proiect pentru atragerea imigranţilor calificaţi, informează BBC News online.

236 afișări
Imaginea articolului Australia caută imigranţi calificaţi

Australia caută imigranţi calificaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Evans a criticat actualele reglementări în materie de imigraţie, care permit obţinerea dreptului de rezidenţă prin înscrierea la cursuri de gătit sau coafat.

Ministrul a precizat că va abroga lista actuală de 106 meserii şi va revizui testul pe bază de punctaj pentru evaluarea imigranţilor.

"Am avut zeci de mii de persoane înscrise la cursuri de gătit, contabilitate sau coafură pentru că acestea erau pe liste, iar aceşti imigranţi au primit drept de rezidenţă", subliniază Evans.

"Vrem să ne asigurăm că primim aplicaţii din partea unor persoane cu înalte calificări. Avem nevoie acum de persoane care să lucreze, iar cererile vor fi din ce în ce mai mari", subliniază ministrul Imigraţiei.

Potrivit lui Chris Evans, noua politică în materie de imigraţie se va concentra pe angajaţi în domeniul sănătăţii, inclusiv medici şi asistente, precum şi pe specialişti în domeniul ingineriei şi mineritului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici