Australia impune noi teste pentru dobândirea cetăţeniei

Persoanele care vor să dobândească cetăţenie australiană vor trebui să dovedească acceptarea valorilor australiene, să se informeze cu privire la cursele de cai şi la istoria politică a ţării, conform noilor teste pentru dobândirea cetăţeniei, elaborate de Guvernul de la Canberra, relatează Reuters.

6 afișări
Imaginea articolului Australia impune noi teste pentru dobândirea cetăţeniei

Australia impune noi teste pentru dobândirea cetăţeniei

Testele, asemănătoare celor din Canada, Statele Unite şi Marea Britanie, vor cere imigranţilor să răspundă corect la o serie de întrebări referitoare la istoria şi cultura naţională, inclusiv la cursele de cai de la Melbourne şi la data la care Australia a devenit naţiune.

"Acestea subliniază că cei care vor să devină cetăţeni australieni sunt deosebit de interesaţi de Australia, de legile noastre, de valorile şi comunitatea noastră", a declarat duminică într-o conferinţă de presă Ministrul pentru Imigraţie, Kevin Andrews.

Noile teste şi legi, care urmăresc să verifice dacă imigranţii au petrecut în Australia patru ani înainte de dobândirea cetăţeniei, fac parte dintr-un efort al Guvernului de a promova "valorile Australiei" în urma conflictelor dintre tinerii musulmani şi non-musulmani de pe plaja din Sydney, în 2005.

Australia este o naţiune formată din imigranţi, unul din patru cetăţeni australieni fiind născut în străinătate. Andrews a declarat că noile teste şi reguli îi vor ajuta pe noii cetăţeni să se integreze în societatea australiană.

Potrivit noilor reglementări, imigranţii şi persoanele care vin în Australia să lucreze vor trebui să semneze un angajament faţă de valorile australiene, în care sunt menţionate prietenia, egalitatea, libertatea religiei şi sprijinul democraţiei şi suveranitata legii.

Guvernul va elabora un set format din 200 de întrebări pentru dobândirea cetăţeniei, fiecare candidat primind 20 de întrebări alese la întâmplare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici