Australia lansează o misiune de salvare a unui cercetător din Antarctica

Australia a lansat o operaţiune urgentă de salvare a unui cercetător aflat în avanpostul Casey din Antarctica.

913 afișări
Imaginea articolului Australia lansează o misiune de salvare a unui cercetător din Antarctica

Mediafax Foto

Spărgătorul de gheaţă RSV Nuyina a plecat săptămâna trecută din Tasmania, a anunţat Programul Antarcticii Australiene (AAP), potrivit BBC. Misiunea a fost pregătită timp de câteva săptămâni.

Acesta va parcurge mii de kilometri pentru a ajunge la staţie, după ce o operaţiune de salvare pe calea aerului a fost exclusă din cauza condiţiilor meteorologice. Cercetătorul australian are nevoie de tratament medical, dar nu se ştie care este afecţiunea.

Staţia de cercetare Casey se află la o distanţă de 3.443 kilometri de Hobart în Tasmania şi este una dintre cele trei staţii permanente din Antarctica administrate de australieni. Facilităţile medicale sunt limitate şi doar aproximativ 20 de persoane locuiesc în staţie în timpul iernii, când condiţiile sunt cele mai grele.

Nava Nuyina, a cărei construcţie a costat 528 milioane de dolari australieni (342 milioane de dolari americani), are o viteză maximă de 16 noduri, ceea ce înseamnă că va avea nevoie de câteva săptămâni pentru a ajunge la destinaţie.

Evacuările din Antarctica sunt complexe, costisitoare şi pline de pericole. În decembrie 2020, Australia a avut nevoie de ajutorul SUA şi al Chinei pentru a evacua un expediţionar. La începutul aceluiaşi an, un Airbus A319 australian a fost trimis la staţia McMurdo pentru a evacua un american bolnav.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici