Australia: Un adolescent de 15 ani riscă închisoarea pe viaţă pentru un complot terorist la Sydney

Un adolescent în vârstă de 15 ani şi patru bărbaţi au fost acuzaţi de poliţia australiană că au participat la un complot intern pentru a ataca o clădire a forţelor de ordine din Sydney, realatează DPA în pagina electronică.

416 afișări
Imaginea articolului Australia: Un adolescent de 15 ani riscă închisoarea pe viaţă pentru un complot terorist la Sydney

Australia: Un adolescent de 15 ani riscă închisoarea pe viaţă pentru un complot terorist la Sydney

Un bărbat în vârstă de 20 de ani, identificat mai târziu în istanţă ca fiind Ibrahim Ghazzawy, a fost arestat joi dimineaţa în timpul unor raiduri ale poliţiei asupra unor locuinţe din vestul oraşului Sydney.

Alţi trei bărbaţi deja reţinuţi vor fi, de asemenea, acuzaţi, potrivit poliţiei, care a precizat că aceştia făceau parte dintr-un grup care a complotat anul trecut pentru a ataca şi decapita o persoană la întâmplare, însă planul a fost dejucat şi 15 persoane au fost arestate.

Documente descoperite în timpul raidurilor privind complotul au determinat poliţia să pună sub supraveghere mai multe persoane, inclusiv pe adolescent. Băiatul de 15 ani şi bărbatul arestat joi au fost acuzaţi de conspiraţie în vederea pregătirii unui atac terorist, delict ce atrage după sine pedeapsa cu închisoarea pe viaţă.

Comisarul-adjunct din cadrul Poliţiei Federale australiene, Michael Phelan, a declarat că băiatul, acuzat joi, s-a aflat sub supraveghere timp de peste 12 luni, începând cu perioada când avea doar 14 ani.

Poliţia a acţionat în urma unor îngrijorări că băiatul îi radicaliza pe alţi elevi din şcoala lui, potrivit radioteleviziunii australiene ABC. Băiatul este membru al unui grup acuzat că a oferit un pistol unui alt băiat de 15 ani, radicalizat, care a împuşcat mortal un angajat al poliţiei în octombrie, înainte de a fi ucis de forţele de ordine, a mai precizat poliţia australiană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici