Australia va verifica mai atent cererile de viză ale românilor şi bulgarilor

Ministrul australian pentru Imigraţie, Chris Evans, a declarat că departamentul său va analiza mai atent solicitările de viză depuse online de cetăţenii români şi bulgari, după creşterea numărului de infracţiuni comise în această ţară, relatează publicaţia Herald Sun în ediţia electronică.

57 afișări
Imaginea articolului Australia va verifica mai atent cererile de viză ale românilor şi bulgarilor

Australia va verifica mai atent cererile de viză ale românilor şi bulgarilor (Imagine: Cristina Nichituş/Mediafax Foto)

Evans a declarat că ministerul său foloseşte profiluri realizate pe baza caracteristicilor persoanelor cărora le-a fost refuzată intrarea în Australia, ale căror vize pe eVisitor au fost anulate sau care au fost arestate în Australia, pentru a verifica manual cererile de viză.

Potrivit publicaţiei, mai multe grupuri de infractori, în special din România şi Bulgaria, antrenează hoţi şi infractori care se deplasează în Australia.

Evans a respins săptămâna aceasta solicitarea Comisiei Europene de a extinde acordurile privind tranzitarea fără vize a teritoriului său pentru cele două noi state memebre UE.

"Efectul negativ este că alte persoane care sunt bine intenţionate suferă, din cauza altor persoane care săvârşesc lucruri grave", a declarat preşedintele comunităţii române din teritoriu, Victor Bocoş.

Mai multe grupări din Europa de Est sunt considerate responsabile pentru creşterea numărului de infracţiuni în Melbourne, autorităţile locale suspectând şi implicarea acestora în traficul de droguri şi fraudele pe Internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici