Austria iese din carantină, Croaţia redeschide magazinele, iar australienii merg la plajă

  • Austria iese din carantină. Restricţiile vor fi ridicate pe 1 mai. Oamenii vor putea circula liber, dar trebuie să respecte în continaure distanţarea socială
  • Restaurantele se pot redeschide pe 15 mai, iar hotelurile pe 29
  • Croaţia a relaxat de asemenea măsurile, s-au reseschis magazinele şi a fost reluat transportul în comun
1531 afișări
Imaginea articolului Austria iese din carantină, Croaţia redeschide magazinele, iar australienii merg la plajă

Austria iese din carantină, Croaţia redeschide magazinele, iar australienii merg la plajă

De pe 1 mai carantina devine o amintire pentru austrieci, însă măsurile de distanţare socială vor rămâne obligatorii. Oamenii vor putea ieşi din case fără restricţii, cât timp stau la un metru de ceilalţi. De pe 15 mai se vor redeschide şi restaurnatele, iar de pe 29 mai hotelurile.

„(Restaurantele, n.r.) vor fi deschise între orele 6 şi 23. Pentru clienţi vor fi anumite reguli, la o singură masă pot sta doar 4 adulţi, alături de copii (dacă e cazul, n.r.). Trebuie să existe o distanţă de un metru între grupurile de clienţi”, a declarat  Elisabeth Koestinger, ministrul austriac al Turismului.

De relaxarea măsurilor impuse în timpul pandemiei se bucură şi croaţii. Magazinele s-au redeschis, iar transportul în comun a fost reluat.

„Colegii care lucrează aici, în magazin, folosesc măşti de protecţie, dezinfectarea mâinilor la intrare este obligatorie, temperatura angajaţilor este măsurată de două ori pe zi, aşa că dacă apar probleme, închidem magazinul. Siguranţa este o prioritate şi nu profitul. Dar cred că este timpul să începem treaba”, a spus Kristian Cetina, managerul unui magazin din Croaţia.

Mile Ivcic este unul dintre croaţii care folosesc transportul în comun. Acesta se simte în siguranţă, cât timp oamenii respectă regulile impuse de autorităţi.

„Nu e ca şi cum nu îmi pasă (de virus, n,r,), dar nu îmi e frică. Încerc să păstrez distanţa socială, încerc să respect regulile, cred că totul va fi bine”, a declarat Ivcic. 

Din carantină ies şi locuitorii Noii Zeelande, după ce ţara a reuşit să câştige lupta cu răspândirea epidemiei. Premiera Jacinda Ardern a anunţat că nu mai există transmitere comunitară, iar luni s-a înregistrat doar un caz nou de coronavirus. Şefa executivului atrage atenţia că pericolul încă nu a trecut şi trebuie să respecte în continuare măsurile de distanţare socială şi de igienă.

Chiar şi aşa oamenii s-au bucurat că pot ieşi din case. 400.000 de angajaţi s-au putut întoarce la muncă, iar în faţa localurilor care vând burgeri, cartofi prăjiţi şi cafea s-au făcut cozi.

„Fiecare zi cu zero încasări este îngrijorătoare, vă daţi seama, dar este frumos să ne vedem din nou clienţii, chiar dacă printr-un plexiglas”, a spus Ryan Simonsen, proprietarul unei cafenele.

Oameni sunt bucuroşi şi în Australia, unde a fost redeschisă celebra plajă Bondi.

Unul dintre australienii care au ieşit la plajă s-a declarat extrem de încântat: „Apa este chiar caldă în acest moment, da, este minunat că s-a deschis din nou. Da, ne place”. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici