Austria îl va propune în continuare pe Johannes Hahn pentru funcţia de comisar european

Cancelarul Austriei, Brigitte Bierlein, plănuieşte să îl nominalize pe actualul comisar european pentru Politici de Vecinătate, Johannes Hahn, pentru funcţia de comisar european în cadrul noii Comisii, care ar putea fi condusă de Ursula von der Leyen, potrivit Euronews.

457 afișări
Imaginea articolului Austria îl va propune în continuare pe Johannes Hahn pentru funcţia de comisar european

Austria îl va propune în continuare pe Johannes Hahn pentru funcţia de comisar european

Brigitte Bierlein, care conduce un guvern de tranziţie, până la organizarea alegerilor parlamentare, pe 29 septembrie, a declarat, prin intermediul unui comunicat, că a luat această decizie după ce s-a consultat cu partidele parlamentare şi aşteaptă aprobarea oficială a Parlamentului.

Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării şi unul dintre liderii Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), a fost propusă de Consiliul European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Nominalizarea trebuie confirmată de Parlamentul European, unde ar putea apărea probleme, în contextul nemulţumirilor că nu a fost propus niciunul dintre liderii principalelor grupuri politice - Manfred Weber (Partidul Popular European, PPE, centru-dreapta) şi Frans Timmermans (Partidul Socialiştilor Europeni, PSE, centru-stânga).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici