Autenticitatea lucrării de doctorat a lui Vladimir Putin ridică semne de întrebare

Autenticitatea lucrărilor de doctorat ale mai multor politicieni ruşi ridică semne de întrebare, chiar şi preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, fiind într-o astfel de situaţie.

4 afișări
Imaginea articolului Autenticitatea lucrării de doctorat a lui Vladimir Putin ridică semne de întrebare

Autenticitatea lucrării de doctorat a lui Vladimir Putin ridică semne de întrebare

Potrivit Der Spiegel în ediţia electronică, 218 parlamentari deţin diplome de doctorat, instituţia stabilind recordul pentru organul legislativ cu cei mai mulţi membri cu distincţii academice. Comparativ, doar unul din şase membri ai Parlamentului german deţine o astfel de distincţie.

Printre aceşti parlamentari se află şi vicepreşdintele Dumei de Stat, Vladimir Jirinovski, care a scris o teză de doctorat cu titlul "Trecutul, prezentul şi viitorul naţiunii ruse". Liderul Partidului Comunist, Ghenadi Ziuganov, a ajuns la o concluzie surprinzătoare pentru un comunist în lucrarea sa de disertaţie, conform căreia "Rusia şi-a epuizat rezervele revoluţionare".

Chiar şi Ramzan Kadîrov, care a fost recent numit de Putin preşedintele Ceceniei, deţine un titlu academic în economie, deşi fostul separatist cecen întâmpină probleme la gramatica limbii ruse, potrivit Der Spiegel.

Ceea ce au în comun redactările academice ale mai multor politicieni ruşi este viteza cu care autorii au reuşit să elaboreze lucrările. De fapt, mai mulţi critici sunt convinşi că autori necunoscuţi au redactat multe dintre aceste teze.

Un analist american a reuşit să demonstreze că mai multe capitole din disertaţia preşedintelui rus, Vladimir Putin, pe tema "Planificării strategice a reînnoirii bazei de minerale şi materiale brute a regiunii, în condiţiile formării relaţiilor de piaţă", au fost preluate în întregime dintr-un studiu american.

În teza sa, Putin a vorbit despre impunerea unui control mai mare al statului asupra economiei materialelor brute şi a conturat un plan de restructurare a economiei ruse. Prin compararea unor pasaje, Clifford Gaddy, un economist american specializat pe probleme legate de Rusia, a dovedit că paragrafele întregi erau pasaje parafrazate din studiul american.

Mai multe anunţuri din ziarele ruse denotă uşurinţa cu care se pot cumpăra lucrări de doctorat în domeniul abordat şi de Putin, printr-o practică absolut legală, având mesaje de tipul: "disertaţii gata făcute", şi informând eventualul client despre faptul că poate "salva timp şi bani, cea mai bună opţiune pentru persoanele ocupate". În funcţie de calitate şi de domeniu, preţul unei astfel de diplome poate varia între 3.000 şi 35.000 de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici