Automate pentru vânzarea legală de marijuana, în California

Automatele pentru vânzarea legală de marijuana pacienţilor care prezintă o reţetă medicală vor începe să funcţioneze, în premieră, în statul american California, informează BBC News.

128 afișări
Imaginea articolului Automate pentru vânzarea legală de marijuana, în California

Automate pentru vânzarea legală de marijuana, în California

Aparatele pot fi folosite doar de persoanele care prezintă o prescripţie medicală. Apoi, pacienţii vor fi amprentaţi şi fotografiaţi pentru identificare.

Şapte state americane au legalizat consumul de marijuana, în primul rând pentru tratarea durerilor cronice, deşi această decizie rămâne controversată.

Vince Mehdizadeh, proprietarul Herbal Nutrition Centre din Los Angeles, unde se află unul din primele două automate fabricate, a spus că aparatele vor permite pacienţilor să-şi reînnoiască proviziile oricând au nevoie.

Odată ce cumpărătorii vor fi amprentaţi şi fotografiaţi, ei vor primi un card pe care îl vor introduce în aparat, potrivit lui Mehdizadeh.

"Vor fi supravegheaţi de un agent de pază chiar acolo (lângă aparat - n.r.). Vor introduce cardul şi vor fi amprentaţi. O cameră foto la va face o fotografie, pentru a verifica dacă sunt, într-adevăr, lângă aparat", a mai explicat Mehdizadeh.

Producătorii sunt de părere că astfel de aparate ar putea deveni un lucru obişnuit în Statele Unite ale Americii. Cei care au venit cu ideea spun că marijuana este un medicament care poate alina durerea fizică şi creşte apetitul pacienţilor care nu au poftă de mâncare.

Drogul rămâne, totuşi, interzis prin Legea Substanţelor Controlate din 1970, iar Guvernul Federal al SUA nu recunoaşte nicio utilizare medicală a acestuia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici