Autorităţile americane au scufundat un vas japonez abandonat după tsunami - FOTO

Paza de Coastă americană a scufundat pescadorul dislocat de tsunamiul care a afectat Japonia în 2011, după ce acesta s-a apropiat de ţărmul statului Alaska. Echipajul unei nave de coastă a folosit o cantitate importantă de explozibil pentru a scufunda vasul.

161 afișări
Imaginea articolului Autorităţile americane au scufundat un vas japonez abandonat după tsunami - FOTO

Autorităţile americane au scufundat un vas japonez abandonat după tsunami (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pescadorul Ryou-Un Maru, care avea o lungime de aproximativ 60 de metri, a luat foc înainte de a se scufunda rapid la aproximativ 300 de metri adâncime în Golful Alaska şi la o distanţă de aproximativ 125 de mile (250 de kilometri) vest de cel mai apropiat ţărm, scrie Al Jazeera.

Autorităţile americane au decis să scufunde vasul, considerând că acesta ar putea reprezenta un pericol pentru alte nave ce circulau pe coridorul de transport maritim dintre America de Nord şi Asia.

Vasul de pescuit creveţi plutea în derivă de când a fost dislocat de un tsunami, cauzat de un cutremur cu magnitudinea 9, înregistrat în nord-vestul Japoniei anul trecut. Aproximativ cinci milioane de tone de resturi au fost antrenate în ocean de valul uriaş. Nava a fost identificată ca provenind din Hokkaido.

În afară de traficul maritim, autorităţile erau îngrijorate în legătură cu impactul navei asupra mediului marin, după o derivă de peste un an. Încărcătura vasului era necunoscută şi nu se ştia nici dacă acesta are carburant la bord.

Cutremurul din Japonia, produs pe 11 martie 2011, a provocat una dintre cele mai grave crize nucleare de după accidentul nuclear de la Cernobîl din 1986. Însă oficiali din domeniul sănătăţii şi mediului din Alaska au declarat că nu există motive de îngrijorare cu privire la sosirea la ţărm a unor resturi contaminate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici