Autorităţile americane ridică alerta de tsunami pentru toate ţările

Centrul de alertă american a anulat, duminică, alerta de tsunami emisă pentru toate ţările riverane Oceanului Pacific în urma cutremurului puternic produs sâmbătă în largul coastelor chiliene.

26 afișări
Imaginea articolului Autorităţile americane ridică alerta de tsunami pentru toate ţările

Autorităţile americane ridică alerta de tsunami pentru toate ţările - Honolulu, Hawai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Alerta de tsunami emisă pentru tot Pacificul de Centrul de alertă în caz de tsunami în Pacific este acum ridicată pentru toate ţările", a anunţat observatorul american într-un comunicat.

Potrivit centrului, noi distrugeri legate de tsunami nu ar trebui să afecteze "regiunile de coastă care nu au fost încă lovite".

Duminică, autorităţile japoneze au coborât nivelul alertei de tsunami de la "major" la "normal".

Cutremurul puternic care a provocat, sâmbătă, moartea a peste 300 de persoane în Chile, a generat evacuarea a sute de mii de persoane din ţările riverane Oceanului Pacific, de teama unui tsunami care a ajuns până pe coastele Japoniei.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,8 care a afectat Chile se numără printre cele mai puternice din acest secol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici