Autorităţile avertizează că răspândirea gripei porcine nu poate fi oprită - GALERIE FOTO

Noul virus al gripei porcine se extinde, iar răspândirea sa nu poate fi oprită, au anunţat, sâmbătă, autorităţile americane, avertizând asupra riscului apariţiei de noi cazuri de îmbolnăvire.

28 afișări
Imaginea articolului Autorităţile avertizează că răspândirea gripei porcine nu poate fi oprită - GALERIE FOTO

Autorităţile avertizează că răspândirea gripei porcine nu poate fi oprită (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

"Cu infecţii confirmate în numeroase comunităţi, credem că epidemia nu poate fi controlată", a apreciat Anne Schuchat, membru al conducerii Centrelor americane pentru controlul şi prevenirea bolilor CDC.

"Nu suntem în situaţia de a menţine virusul într-un singur loc. Acum, când avem o viziune mai amplă, mă aştept să mai descoperim şi alte cazuri", a adăugat ea.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat sâmbătă că virusul gripei porcine, care a provocat moartea a cel puţin 20 de persoane în Mexic şi îmbolnăvirea altor opt în SUA, "are în mod clar un potenţial pandemic" şi a cerut sporirea vigilenţei în ţările care nu au fost încă afectate.

Apariţia unui "nou virus" al gripei porcine, transmisibil la om, creează "o situaţie serioasă" şi "imprevizibilă", care trebuie urmărită îndeaproape, a declarat directorul general al OMS, Margaret Chan.

Cazurile din Mexic şi Statele Unite sunt provocate de "un nou virus", a spus ea, adăugând că situaţia trebuie urmărită cu atenţie.

Autorităţile sanitare mondiale au declanşat vineri o alertă, după confirmarea a 20 de decese provocate de un virus al gripei porcine în Mexic, unde alte circa 1.000 de persoane se află sub supraveghere medicală.

OMS s-a declarat "profund îngrijorată" de apariţia virusului, identificat drept A/H1N1, transmisibil de la om la om.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici