Autorităţile britanice au anunţat noi legi privind imigraţia

Autorităţile britanice au anunţat noi legi privind controlarea imigranţilor calificaţi din afara Zonei Economice Europene (EEA), ale căror detalii vor fi dezvăluite mai târziu, relatează BBC News online.

12 afișări
Imaginea articolului Autorităţile britanice au anunţat noi legi privind imigraţia

Autorităţile britanice au anunţat noi legi privind imigraţia (Imagine: Mediafax Foto)

Miniştrii susţin că regulile ar fi redus anul trecut cu 12 la sută numărul de imigranţi calificaţi din afara EEA (UE, plus Norvegia, Islanda şi Liechtenstein).

Din toamnă, astfel de imigranţi vor fi nevoiţi să îşi mărească numărul de puncte pentru a pătrunde în Marea Britanie.

Punctele vor fi acordate în funcţie de calificări şi prospecţii salariale.

Ministerul britanic de Interne a anunţat că în ultimele 12 luni, până în septembrie 2007, circa 65.000 de muncitori calificaţi din afara EEA au pătruns în Marea Britanie, însă conform noilor directive, ar fi fost cu 8.000 mai puţini.

Noul sistem de puncte, care se bazează pe educaţie, salariul anterior şi vârstă, a fost anunţat în urmă cu doi ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici