Autorităţile britanice vor institui controale de recunoaştere facială pe aeroporturi

Guvernul britanic a anunţat vineri că pasagerii europeni ai curselor aeriene cu destinaţia Marea Britanie vor fi supuşi, începând cu vara aceasta, unui control de recunoaştere facială pe aeroporturi cu scopul de a consolida dispozitivele de securitate şi de a facilita fluxul.

21 afișări
Imaginea articolului Autorităţile britanice vor institui controale de recunoaştere facială pe aeroporturi

Autorităţile britanice vor institui controale de recunoaştere facială pe aeroporturi (Imagine: www.guardian.co.uk)

Cetăţenii britanici, alături de cei ai statelor membre ale Spaţiul Economic European (SEE) (care reuneşte cele 27 de ţări UE, Elveţia, Islanda, Liechtenstein şi Norvegia) vor trebui să traverseze un dispozitiv de recunoaştere automată care le va scana faţa şi va compara imaginea cu cea înscrisă pe paşaportul biometric.

"Dispozitivul de securitate de la frontiere de care dispune Marea Britanie este unul dintre cele mai stricte din lume", a explicat ministrul britanic al Imigraţiei, Liam Byrne. "Aceste proceduri necesită timp iar noi dorim să evităm perioadele foarte lungi de aşteptare", a adăugat el.

"Poliţia de frontieră din Marea Britanie va testa anul acesta dispozitive de securitate care vor viza călătorii britanici şi pe cei din statele membre SEE şi, dacă funcţionează eficient, le vom instala, de asemenea, pe aeroporturile importante", a adăugat acesta.

Potrivit cotidianului The Guardian, această tehnologie a fost programată să asigure autorităţile că pasagerii înscrişi pe listele de supraveghere ale serviciilor secrete nu pot circula liber.

Guvernul britanic nu a stabilit încă numărul aeroporturilor care vor testa noua tehnologie şi avertizează că pasagerii nevinovaţi riscă să fie arestaţi sau să le fie refuzat accesul pe teritoriul Marii Britanii în cazul în care dimensiunile feţei nu corespund cu informaţiile înscrise în paşaportul lor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici