Autorităţile chineze au depistat melamină în 31 de produse pe bază de lapte praf

Guvernul chinez a anunţat, miercuri, după încheierea unei anchete desfăşurate la nivel naţional, că a detectat melamină în 31 de produse pe bază de lapte praf, adică 11,7 la sută din totalul de 265 de produse verificate.

14 afișări
Imaginea articolului Autorităţile chineze au depistat melamină în 31 de produse pe bază de lapte praf

Autorităţile chineze au depistat melamină în 31 de produse pe bază de lapte praf (Imagine: Mediafax/AFP)

Potrivit Administraţiei însărcinate cu controlul calităţii, produsele depistate provin de la circa 20 de companii chineze. Autorităţile chineze au verificat în total un număr de 154 de companii, care reprezintă peste 70 la sută din piaţa internă de lapte praf.

Melamina este o substanţă toxică utilizată în producţia de mase plastice. Cel puţin patru copii au murit iar alţi 50.000 s-au îmbolnăvit după ce au fost hrăniţi cu lapte praf.

China încearcă să depăşească această criză care se resimte în numeroase ţări şi care a dus la impunerea de restricţii sau interdicţii produselor lactate chineze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici