Autorităţile daneze au început să confişte bunuri de la imigranţi extracomunitari

Autorităţile daneze au început să aplice legea care permite confiscarea bunurilor imigranţilor extracomunitari, luând suma de 17.000 de euro de la cinci solicitanţi de azil iranieni, informează publicaţia italiană La Stampa.

1773 afișări
Imaginea articolului Autorităţile daneze au început să confişte bunuri de la imigranţi extracomunitari

Autorităţile daneze au început să confişte bunuri de la imigranţi extracomunitari

Poliţia daneză a confiscat, în premieră, 129.600 de coroane (17.000 de euro) de la cinci iranieni sosiţi cu paşapoarte false pe Aeroportul din Copenhaga.

Parlamentul Danemarcei a aprobat, în ianuarie, un controversat proiect de lege care prevede confiscarea sumelor de bani şi bunurilor imigranţilor extracomunitari care ajung pe teritoriul danez. Legea a intrat în vigoare în februarie, dar este prima dată când autorităţile daneze confiscă bunuri ale imigranţilor.

Potrivit legii, imigranţii extracomunitari care ajung în Danemarca vor trebui să predea autorităţilor sumele în numerar sau bunurile care au valoare mai mare de 10.000 de coroane (1.350 de euro).

Iniţiatorii proiectului de lege au argumentat că este normal ca refugiaţii să contribuie la bugetul Danemarcei dacă au posibilitatea. Legi similare - care au rolul de a descuraja imigraţia - există şi în landurile germane Bavaria şi Baden-Wuttemberg, precum şi în Elveţia, notează La Stampa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici