Autorităţile din Rusia susţin că Navalnîi nu a fost otrăvit: Era bolnav de pancreatită

  • Poliţia rusă a declarat vineri, 6 noiembrie, că Navalnîi suferea de „pancreatită.
  • Directorul serviciului rus de informaţii externe (SVR), Serghei Naryshkin, a susţinut vineri că moartea lui Navalnîi l-ar fi făcut o „victimă de sacrificiu” utilă occidentalilor.
  • Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok la sfârşitul lunii august, în timpul unui zbor din Siberia.
675 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Rusia susţin că Navalnîi nu a fost otrăvit: Era bolnav de pancreatită

Profimedia

Poliţia rusă a declarat vineri, 6 noiembrie, că principalul opozant al Kremlinului, Alexei Navalnîi, suferea de „pancreatită,” respingând încă o dată tentativa de otrăvire, de la sfârşitul lunii august.
 
Diagnosticul final a fost stabilit de medici ţinând cont de mai multe studii chimice şi toxicologice: întreruperea metabolismului carbohidraţilor; pancreatită cronică cu afectarea "anumitor funcţii,” a declarat serviciul de presă al filialei siberiene a poliţiei. "Diagnosticul de otrăvire (...) nu a fost confirmat", a precizat sursa citată, notează Le Figaro.
 
La sfârşitul lunii august, principalul adversar al lui Putin a fost otrăvit în timpul unui zbor din Siberia spre Moscova. După două zile de spitalizare, el a fost trasferat la un spital din Berlin. 
 
Potrivit a trei laboratoare europene, ale căror descoperiri au fost confirmate de Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW), Alexei Navalnîi a fost otrăvit de un agent neurotoxic din grupul Noviciok, o substanţă concepută în epoca sovietică. 
 
Directorul serviciului rus de informaţii externe (SVR), Serghei Naryshkin, a susţinut vineri că moartea lui Navalnîi l-ar fi făcut o „victimă de sacrificiu” utilă occidentalilor pentru „reînvierea mişcării de protest din Rusia”.
 
Este foarte trist să vezi ce a devenit inteligenţa rusă”, a reacţionat Alexeï Navalnîi pe Facebook, numindu-l pe Naryshkin „prost”. "Este amuzant că au lansat Naryshkine în aceeaşi zi, spunând că am fost otrăvit de ţările NATO şi această poveste a Ministerului de Interne care susţine că nu există nicio otrăvire" , a adăugat acesta. „Se pare că ţările NATO m-au convins să adopt o dietă mortală”, a spus el, referindu-se la una dintre versiunile prezentate de Moscova, că problemele sale de sănătate erau legate de o dietă dezechilibrată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici