Autorităţile din Turcia au înregistrări care demonstrează uciderea jurnalistului saudit- presă

Autorităţile din Turcia au înregistrări video şi audio care surprind momentul uciderii jurnalistului saudit Jamal Khashoggi în clădirea consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, au declarat surse apropiate investigaţiei pentru BBC.

642 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Turcia au înregistrări care demonstrează uciderea jurnalistului saudit- presă

Autorităţile din Turcia au înregistrări care demonstrează uciderea jurnalistului saudit- presă

Conform informaţiilor primite de BBC, Serviciul de Informaţii turc are „dovezi documentate” ale crimei. Autorităţile din Arabia Saudită neagă acuzaţiile, susţinând că jurnalistul a părăsit clădirea.

Dispariţia jurnalistului a declanşat o criză la nivel global şi a pus la îndoială încrederea multor state în Arabia Saudită.

Înregistrarea, primită şi de către publicaţia Washington Post, surprinde momentul în care jurnalistul este bătut şi ucis.

„Se poate auzi vocea lui şi vocea mai multor bărbaţi care vorbesc în arabă. Se poate auzi cum este interogat, bătut şi apoi ucis”, a declarat o sursă pentru Washington Post, publicaţie pentru care scria jurnalistul saudit.

Jamal Khashoggi a fost declarat dispărut în data de 2 octombrie, după ce a intrat în sediul consulatului Arabiei Saudite în Istanbul pentru a-şi depune documentele de căsătorie şi nu a mai ieşit.

Autorităţile din Turcia connsideră că jurnalistul, critic dur al politicilor saudite, a fost ucis în interiorul clădirii, acuzaţii respinse de oficialii din Riad.

Oficialii turci au anunţat că au acceptat propunerea autorităţilor din Arabia Saudită de a investiga împreună moartea jurnalistului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici