Autorităţile elene, alarmate din cauza creşterii poluării aerului în Atena

Autorităţile elene s-au alarmat, sâmbătă şi duminică, de creşterea poluării aerului, la Atena, unde locuitorii recurg tot mai mult la încălzirea cu lemne, care este mai ieftină decât cea cu combustibil, un fenomen constatat pentru al doilea an consecutiv.

110 afișări
Imaginea articolului Autorităţile elene, alarmate din cauza creşterii poluării aerului în Atena

Autorităţile elene, alarmate din cauza creşterii poluării aerului în Atena (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Ministerul Mediului a solicitat locuitorilor capitalei să "reducă utilizarea şemineelor" din cauza creşterii poluării aerului.

Agenţia de Meteorologie a prognozat că "lipsa de vânt şi de umiditate" va "favoriza poluarea" atmosferică din cauza încălzirii cu lemne tot mai frecvente în Atena, a explicat luni pentru AFP o responsabilă a biroului de presă din cadul Ministerul Mediului.

În timp ce nivelul normal de concentraţie de particule este de 50 de miligrame pe metru cub, acesta s-a ridicat în weekend până la 102 miligrame pe metru cub la Atena, unde se semnala o ceaţă grosă, în special în nordul şi în estul oraşului.

Acest fenomen a apărut pentru prima dată în decembrie 2012, după creşterea taxei pe combustibili. Anul trecut, concentraţia de particule atmosferice a atins 150 de miligrame pe metru cub.

De asemenea, autorităţile s-au arătat îngrijorate în ultimii ani de creşterea tăierilor ilegale de arbori din păduri.

Pentru a face faţă acestei probleme, Ministerul Mediului a decis recent să acorde gospodăriilor cu venituri mai mici electricitate gratuită pentru încălzire în zilele în care concentraţia de particule atinge 150 de miligrame pe metru cub.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici