Autorităţile elveţiene au arestat 15 cetăţeni italieni, presupuşi membri ai unei grupări mafiote

Autorităţile elveţiene au arestat 15 cetăţeni italieni şi intenţionează să-i extrădeze în ţara de provenienţă, unde sunt acuzaţi că aparţin organizaţiei mafiote 'Ndrangheta, informează agenţia de presă Reuters.

1303 afișări
Imaginea articolului Autorităţile elveţiene au arestat 15 cetăţeni italieni, presupuşi membri ai unei grupări mafiote

Autorităţile elveţiene au arestat 15 cetăţeni italieni, presupuşi membri ai unei grupări mafiote (Imagine: Adrian Piclisan / Mediafax Foto)

Parchetul Federal al Elveţiei a anunţat că bărbaţii au fost arestaţi marţi în cadrul raidurilor efectuate în trei cantoane din ţară, Zurich, Turgovia (nord) şi în Valais (sud).

Doi dintre suspecţii arestaţi marţi au fost deja condamnaţi în Italia pentru a executa pedepse de şase, respectiv nouă ani de închisoare.

Alte două persoane au fost interogate de autorităţile elveţiene, dar nu riscă să fie extrădate, întrucât au obţinut cetăţenie elveţiană.

Italia a solicitat extrădarea celor 15 indivizi în urmă cu un an. După revizuirea documentelor furnizate de autorităţile italiene, oficiali federali din Elveţia au decis că activităţile grupului infracţional contravin legilor elveţiene şi au luat în considerare cererea de extrădare.

Clanul mafiot 'Ndrangheta îşi are sediul în regiunea Calabria, din sudul Peninsulei Italice, dar se ocupă cu activităţi infracţionale în nordul ţării şi în zeci de alte state din lume.

Anul trecut poliţia italiană a arestat nouă persoane şi a confiscat 130 de kilograme de cocaină, deconspirând o importantă reţea de trafic de droguri, coordonată de mafia din Calabria care monopolizase piaţa neagră a drogurilor din Veneţia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici