Autorităţile finlandeze ar putea închide complet graniţa cu Rusia

Autorităţile finlandeze ar putea închide complet graniţa cu Rusia din cauza crizei migranţilor ilegali care se intensifică. Măsura ar putea intra în vigoare curând, iar specialiştii susţin că în spatele crizei este Rusia, potrivit Sky News.

390 afișări
Imaginea articolului Autorităţile finlandeze ar putea închide complet graniţa cu Rusia

Autorităţile finlandeze ar putea închide complet graniţa cu Rusia

Poliţia de frontieră finlandeză a anunţat că aproximativ 300 de solicitanţi de azil, majoritatea din Irak, Yemen, Somalia şi Siria, au ajuns la graniţa finlandeză cu Rusia începând din septembrie. Zeci de persoane au sosit la frontieră în ultimele zile, ceea ce indică o creştere a numărului de migranţi.

De asemenea, în noiembrie, Finlanda a înregistrat 89 de traversări ale frontierei în doar două zile ceea ce arată o creştere semnificativă faţă de cele 91 treceri înregistrate de la jumătatea lunii iulie până la 12 noiembrie.

Zeci de migranţi au ajuns sâmbătă la două puncte de trecere a frontierei închise recent de finlandezi. Oamenii s-au adunat în jurul unui foc de tabără la temperaturi sub zero grade, potrivit Reuters.

Iniţial, autorităţile finlandeze au închis patru puncte de trecere a frontierei din sud-estul ţării, dar au în vedere închiderea întregii graniţe cu Rusia. Măsura ar putea fi aplicată chiar de marţi seara.

Premierul finlandez Petteri Orpo a declarat recent că există indicii că „autorităţile străine sau alţi actori” au jucat un rol în a ajuta oamenii să treacă ilegal graniţa. Rusia „încearcă să creeze o criză a migranţilor la graniţa cu Finlanda”, a anunţat şi Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Finlanda a aderat la NATO în luna aprilie, din cauza războiului declanşat de Rusia în Ucraina. Ţara nordică are o graniţă de 1.340 de kilometri cu Rusia, care serveşte şi drept graniţă externă a Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici