Autorităţile franceze au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor de la Paris / Cel puţin 105 persoane, reţinute

Autorităţile de la Paris au folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea de protestatari care au participat la manifestaţii organizate sâmbătă cu ocazia aniversării de un an de la primele proteste al Vestelor Galbene, relatează site-ul agenţiei Reuters.

660 afișări
Imaginea articolului Autorităţile franceze au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor de la Paris / Cel puţin 105 persoane, reţinute

Autorităţile franceze au folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor de la Paris

Poliţia din Paris a informat de asemenea că 24 de persoane au fost arestate până la ora 09.50 GMT.

Mişcarea Vestele Galbene s-a declaşat în noiembrie 2018 din cauza majorării preţurilor la benzină şi costului ridicat de trai.

Manifestaţiile au scăzut în intensitate ajungând de la câteva sute de mii la doar câteva mii.

Cel puţin 105 persoane, reţinute 

Autorităţile franceze au reţinut 105 persoane în urma protestelor violente desfăşurate sâmbătă în centrul oraşului Paris în cursul unui nou miting al Mişcării Vestele Galbene, afirmă surse citate de postul LCI.

Confruntări între protestatari şi agenţii forţelor de ordine au avut loc în Piaţa Italia din Paris.

Violenţe s-au înregistrat sâmbătă şi în oraşele Lyon, Nantes şi Montpellier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici