Autorităţile franceze au interzis accesul pe vârful Bugarach, văzut ca un refugiu în faţa Apocalipsei

Teama că sfârşitul calendarului maya prezice sfârşitul lumii pe data de 21 decembrie 2012 a căpătat amploare în ultimii ani. Mai puţin cunoscut este faptul că în Franţa există un munte, despre care se crede că este singurul loc din lume care va supravieţui Apocalipsei. Este vorba despre vârful Bugarach, aflat în sudul Franţei.

1193 afișări
Imaginea articolului Autorităţile franceze au interzis accesul pe vârful Bugarach, văzut ca un refugiu în faţa Apocalipsei

Vârful Bugarach (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit speculaţiilor ce circulă pe Internet, în interiorul muntelui există un lac ce este folosit drept hangar pentru un OZN. Adepţii Noii Ere sunt convinşi că în ziua respectivă OZN-ul va decola într-o lume nouă, luând cu sine pe oricine se va afla pe munte. Alţii spun că în decembrie 2012 poarta spre Lumea de Dincolo se va deschide, scrie Daily Mail.

Pentru a putea preveni o eventuală isterie, autorităţile franceze au luat decizia de a interzice accesul pe munte.

În plus, o sută de poliţişti şi pompieri au fost mobilizaţi pentru a asigura paza micului sat aflat la poalele muntelui, în care locuiesc 200 de persoane. Ei vor interzice accesul în sat, dacă numărul vizitatorilor va fi prea mare.

„Ne aşteptăm să fim vizitaţi de mulţi oameni, mai ales de curioşi. În plus, ne aşteptăm la mulţi jurnalişti", a declarat prefectul Eric Freysselinard.

Calendarul maya este alcătuit din 18 luni şi 20 de zile, plus "wayeb", o lună sacră de cinci zile. "B'aktun" este unitatea cea mai lungă din acest sistem şi echivalează cu 400 de ani. Marele ciclu conţine 13 B'aktun, adică 5.200 de ani.

Civilizaţia maya, localizată în nordul Americii Centrale, a cunoscut apogeul în intervalul cuprins între anii 250 e.n. şi 900 e.n., ce a fost urmat de o perioadă de declin, până în anul 1200 e.n. (perioada post-clasică), şi a dispărut definitiv după cucerirea spaniolă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici