Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea vor să vândă aproximativ 100 de proprietăţi ucrainene

Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au anunţat sâmbătă că intenţionează să vândă aproximativ 100 de proprietăţi ucrainene, inclusiv una aparţinând preşedintelui Volodimir Zelenski, transmite Reuters.

820 afișări
Imaginea articolului Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea vor să vândă aproximativ 100 de proprietăţi ucrainene

Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea vor să vândă aproximativ 100 de proprietăţi ucrainene

Vladimir Konstantinov, preşedintele parlamentului din Crimeea, a declarat că proprietăţile naţionalizate vor fi vândute „în curând”, iar autorităţile au organizat primele opt licitaţii pentru proprietăţile unor oameni de afaceri ucraineni.

Contractele de vânzare se ridică la peste 8,5 milioane de dolari, a precizat Konstantinov într-un anunţ pe Telegram.

Autorităţile instalate de Rusia în Crimeea au informat în februarie că au naţionalizat aproximativ 500 de proprietăţi din Crimeea, inclusiv unele aparţinând unor politicieni ucraineni de rang înalt şi personalităţi din mediul de afaceri.

Crimeea, recunoscută la nivel internaţional ca parte a Ucrainei, este controlată de Moscova din 2014, când Rusia a anexat peninsula de la Marea Neagră, cu opt ani înainte de invazia sa pe scară largă în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici