Autorităţile irakiene au emis mandat de arestare pentru ministrul Comerţului, acuzat de corupţie

Autorităţile irakiene au emis mandate de arestare pentru ministrul irakian al Comerţului, Milas Muhammad Abdul Karim, şi pentru fratele acestuia, Nehru, fiind acuzaţi de acte de corupţie, informează site-ul postului Radio Free Europe/Radio Liberte.

187 afișări
Imaginea articolului Autorităţile irakiene au emis mandat de arestare pentru ministrul Comerţului, acuzat de corupţie

Autorităţile irakiene au emis mandat de arestare pentru ministrul Comerţului, acuzat de corupţie

Cazurile celor doi au fost transferate unei curţi specializate în anticorupţie din Bagdad, a precizat un purtător de cuvânt judiciar duminică.

Doi oficiali din cadrul secţiei legale a Ministerului de Comerţ au declarat, pentru Reuters, că Abdul Karim se confruntă cu acuzaţii de corupţie, printre care acceptare de mită, primire de beneficii ilegale şi abuz de funcţie.

Presa irakiană scrie că Abdul Karim este suspectat pentru atribuirea de contracte fără licitaţii firmelor legate de numele fratelui său Nehru din Iordania.

Premierul irakian, Haidar al-Abadi, a anunţat că a luat măsuri pentru eradicarea corupţiei în august.

Abdul Karim este unul dintre cei mai în vârstă oficiali care se vor confrunta cu acţiuni judiciale de când campania de eradicare a corupţiei a fost anunţată.

Săptămâna trecută, au fost emise mandate de arestare pentru foşti oficiali din Ministerul Electricităţii şi din municipalitatea Bagdadului pentru luare de mită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici