Autorităţile iraniene vor renumăra voturile pentru alegerile prezidenţiale - VIDEO

Autorităţile iraniene au acceptat, marţi, să renumere voturile pentru alegerile prezidenţiale, în condiţiile în care ţara a intrat în cea de-a patra zi de tulburări şi manifestaţii organizate de susţinătorii lui Mahmoud Ahmadinejad şi ai principalului său rival, relatează CNN.

15 afișări
Imaginea articolului Autorităţile iraniene vor renumăra voturile pentru alegerile prezidenţiale - VIDEO

Candidatul moderat Mir Hossein Moussavi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul Gardienilor, organism alcătuit din clerici şi judecători care monitorizează alegerile, a anunţat că va renumăra voturile pe care opoziţia le contestă, potrivit postului de televiziune finanţat de Guvern Press TV.

Anunţul surpriză are loc în momentul când susţinătorii atât ai lui Ahmadinejad cât şi ai candidatului moderat care afirmă că a ieşit învingător în scrutinul de săptămâna trecută, Mir Hossein Moussavi, pregătesc marşuri rivale - etalând spectrul unor noi violenţe în condiţiile în care Iranul a intrat în cea de-a patra zi de proteste postelectorale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici