Autorităţile japoneze: Nu există scurgeri radioactive la centralele nucleare din Japonia

Autorităţile japoneze au dat asigurări că nu există scurgeri radioactive la centralele nucleare situate în zonele afectate de puternicul cutremur produs vineri, conform unui comunicat al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

70 afișări
Imaginea articolului Autorităţile japoneze: Nu există scurgeri radioactive la centralele nucleare din Japonia

Autorităţile japoneze: Nu există scurgeri radioactive la centralele nucleare din Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anterior, AIEA anunţase că cele patru centrale nucleare japoneze aflate cel mai aproape de zona afectată de puternicul cutremur de vineri au fost "oprite în condiţii de securitate totală".

Într-un comunicat, AIEA a precizat că a fost informată de Agenţia niponă pentru siguranţa nucleară şi industrială (NISA) că "un nivel ridicat de alertă a fost decretat la centrala nucleară Fukushima-Daiichi".

NISA a precizat că centrala a fost oprită şi nu a fost depistată nicio urmă de radioactivitate.

Autorităţile nipone au relatat că izbucnise un incendiu la centrala Onagawa, precizând că focul a fost stins. "Autorităţile spun că centralele nucleare de la Onagawa, Fukushima-Daiichi şi Tokai au fost oprite automat şi nu au fost depistate scurgeri radioactive", adaugă Agenţia.

AIEA a anunţat şi că a fost informată de Centrul Internaţional pentru Securitatea Seismică (ISSC, care este în resortul AIEA) că un al doilea cutremur, cu magnitudinea de 6,5, a avut loc în apropierea insulei japoneze Honshu.

Agenţia doreşte să afle mai multe informaţii despre situaţia de la diverse centrale nucleare japoneze, dar şi din alte locaţii unde sunt materiale radioactive.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici