Autorităţile din Madagascar intenţionează să reia procedura de extrădare în cazul lui Radu Mazăre. Motivul: procedura de extrădare în România ar fi fost nelegală / Ce s-ar putea întâmpla cu fostul edil - VIDEO

Autorităţile din Madagascar intenţionează să reia procedura de extrădare în cazul lui Radu Mazăre, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

6639 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Madagascar intenţionează să reia procedura de extrădare în cazul lui Radu Mazăre. Motivul: procedura de extrădare în România ar fi fost nelegală / Ce s-ar putea întâmpla cu fostul edil - VIDEO

Sursa FOTO: Captură video

Judecătorii instanţei supreme au cerut autorităţilor din Madagascar să îşi dea acordul pentru ca Radu Mazăre să poată fi cercetat penal într-un dosar de abuz în serviciu.

Ministerul de Justiţie din Madagascar a răspuns acestei solicitări şi arată că Radu Mazăre ar trebui trimis înapoi pentru că procedura de extrădare în România a fost nelegală.

Joi, la instabţa supremă, se judecă cererea de contestaţie în anulare, înaintată de Mazăre în cazul condamnării sale la nouă ani de închisoare cu executare.

Radu Mazăre a fost extrădat, în luna mai, pentru a-şi ispăşi pedeapsa de nouă ani de închisoare, primită în dosarul retrocedărilor ilegale.

Judecătorii instanţei supreme l-au condamnat definitiv, în 8 februarie 2019, la nouă ani de închisoare cu executare pe fostul primar al Constanţei. Radu Mazăre execută pedeapsa la Penitenciarul Rahova. În acelaşi dosar au fost condamnaţi şi Nicuşor Constantinescu, Cristian Borcea şi Dragoş Săvulescu.

În prezent, Radu Mazăre mai este judecat într-un alt dosar, cel al Campusului Social „Henri Coandă”. Emilian Schwartzenberg, Alexandru Mazăre (fratele lui Radu Mazăre) şi Avraham Morgenstern sunt şi ei inculpaţi în acest caz.

Totodată, pe rolul instanţelor se află şi cazul Polaris, în care Mazăre e judecat pentru că a luat mită peste şapte milioane de euro de la omul de afaceri Sorin Strutinsky pentru a-i asigura acestuia din urmă câştigarea unor licitaţii organizate de Primăria Constanţa.

Un alt dosar ce îl vizează pe fostul edil al Constanţei este cel în care este judecat pentru abuz în serviciu privind vânzarea unor terenuri din Mamaia la preţuri subevaluate. În acelaşi dosar, în faţa judecătorilor a ajuns şi Sorina Gina Hortolomei Moscu, la data faptelor reprezentant al societăţilor comerciale SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA şi SC Millenium Global Development SA, acuzată pentru săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor.

În faza de urmărire penală se află dosarul „Riviera Residence”, în care procurorii DNA fac cercetări cu privire la faptul că Radu Mazăre şi alte persoane din Primăria Constanţa au emis ilegal autorizaţia de construire a Riviera Residences, imobil situat pe plaja Mamaia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici