Autorităţile moldoveneşti au închis centrul Chişinăului pe fondul temerilor de acţiuni pro-ruse

1367 afișări
Imaginea articolului Autorităţile moldoveneşti au închis centrul Chişinăului pe fondul temerilor de acţiuni pro-ruse

NewsMaker Original

Drum blocat la intrarea în Chişinau dinspre Stăuceni: Protestatarii intenţionează să ajungă în centrul capitalei

Zeci de protestatari, care intenţionează să ajungă astăzi în centrul capitalei la un miting organizat de „Mişcarea pentru Popor”, formată în jurul Partidului „Şor”, au blocat traseul spre Chişinău, în apropierea suburbiei. 

Zeci de protestatari, care intenţionează să ajungă astăzi în centrul capitalei la un miting organizat de „Mişcarea pentru Popor”, formată în jurul Partidului „Şor”, au blocat traseul spre Chişinău, în apropierea suburbiei Stăuceni, informează oamenii legii.

Poliţia moldovenească a anunţat închiderea pentru trafic a centrului Chişinăului şi interzicerea acţiunilor în masă până în seara zilei de 2 martie .

Un miting de masă a opoziţiei a fost programat marţi după-amiază în capitala Republicii Moldova, organizat de partidul pro-rus Shor, care a desfăşurat recent o intensă activitate de protest împotriva guvernului moldovenesc orientat spre vest.

Potrivit TASS, participanţii la mitingul de astăzi au intenţionat să ceară garanţii de la guvern că Moldova nu va fi atrasă în războiul ruso-ucrainean .

La mijlocul lunii februarie, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat Rusia că încearcă să se amestece în treburile interne ale statului. Cu puţin timp înainte, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Kievul a interceptat planurile serviciilor speciale ruse de destabilizare a Republicii Moldova.

Trecerea şi deplasarea către centrul Chişinăului şi străzile adiacente au fost limitate marţi la ora 8 şi, potrivit autorităţilor locale, vor fi restabilite pe 2 martie după ora locală 18:00 .

Motivul oficial al interdicţiei sunt măsurile de securitate în legătură cu vizita unei delegaţii oficiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici