Autorităţile ucrainene au identificat cinci soldaţi ruşi care au tras asupra civililor

Autorităţile ucrainene spun că au identificat cinci soldaţi ruşi care ar fi tras asupra unor maşini civile în regiunea Kiev în primele zile ale războiului, scrie Sky News.

350 afișări
Imaginea articolului Autorităţile ucrainene au identificat cinci soldaţi ruşi care au tras asupra civililor

Autorităţile ucrainene au identificat cinci soldaţi ruşi care au tras asupra civililor

Imaginile de pe camerele de supraveghere colectate de anchetatorii ucraineni arată cum militarii trag în maşini civile de-a lungul drumurilor de lângă Hostomel, un oraş situat la nord-vest de capitala Ucrainei, Kiev.

Într-unul dintre clipuri, o maşină ia foc după ce a fost lovită de gloanţele trupelor staţionate în pădurea de vizavi. Şoferul maşinii a murit, potrivit lui Ihor Klymenko, şeful poliţiei naţionale ucrainene.

Klymenko a declarat că soldaţii ruşi au tras ca şi cum ar fi fost în "safari". Una dintre maşinile examinate în cadrul cazului avea 178 de găuri de glonţ, a spus el.

Soldaţii ruşi sunt acuzaţi de uciderea a cinci persoane şi de rănirea altor şase, care încercau să fugă din Hostomel pe 25 februarie, la o zi după ce Rusia a invadat ţara. În total, 11 persoane au fost ucise şi 14 rănite pe porţiunea de drum în cauză, spun autorităţile ucrainene.

Serviciile de securitate ucrainene au susţinut într-un comunicat că soldaţii ruşi inculpaţi au tras în 12 maşini pe o perioadă de şase ore. Potrivit serviciilor de securitate, trei dintre cei cinci bărbaţi identificaţi au dat ordinul de a trage asupra vehiculelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici