Autorul atacului comis la o biserică din Statele Unite dezvoltase o atitudine profund rasistă. El a recunoscut crimele, afirmând că voia un "război al raselor"

Dylann Storm Roof, autorul atacului armat comis la o biserică din statul american Carolina de Sud, dezvoltase o mentalitate profund rasistă, afirmă un fost prieten al criminalului citat de Associated Press.

963 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului comis la o biserică din Statele Unite dezvoltase o atitudine profund rasistă. El a recunoscut crimele, afirmând că voia un "război al raselor"

Autorul atacului comis la o biserică din Statele Unite dezvoltase o atitudine profund rasistă (Captură video)

Dylann Roof, arestat după atacul armat comis la o biserică din Statele Unite, a mărturisit crimele, afirmând că intenţiona să declanşeze un "război al raselor", informează CNN.

"Am vrut să declanşez un război al raselor", le-a spus Roof, care este alb, anchetatorilor federali americani.

Dylann Storm Roof, autorul atacului armat comis la o biserică din statul american Carolina de Sud, dezvoltase o mentalitate profund rasistă, afirmă un fost prieten al criminalului. Joey Meek discutase ultima dată cu Roof acum câteva săptămâni când băuseră împreună o vodcă. Roof îi spusese că se temea că "negrii încep să acapareze lumea" şi că "cineva trebuia să facă ceva pentru rasa albă".

Dylann Roof, în vârstă de 21 de ani, este acuzat că a împuşcat mortal nouă persoane într-un atac comis la o biserică metodistă din Charleston frecventată de afroamericani.

După atacul comis în Carolina de Sud, criminalul a fost capturat de poliţie în Carolina de Nord.

Primarul oraşului Charleston a catalogat crimele drept un "act pur şi simplu malefic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici