Autorul atacului de la Fort Hood va fi acuzat de 13 crime

Psihiatrul militar Nidal Hasan, presupusul autor al atacului de la baza militară Fort Hood din Texas, este cercetat pentru comiterea a 13 crime cu premeditare, a anunţat joi armata americană.

47 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului de la Fort Hood va fi acuzat de 13 crime

Autorul atacului de la Fort Hood va fi acuzat de 13 crime (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ofiţerul Nidal Hasan este cercetat pentru 13 crime cu premeditare, conform codului juridic militar", a declarat un purtător de cuvânt al diviziei de anchetă penală a armatei americane, Chris Grey.

"Pe viitor vor putea fi adăugate şi alte capete de acuzare, în funcţie de cursul anchetei penale", a precizat el în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Fort Hood.

Nidal Hasan va fi cercetat pentru crime în faţa unei Curţi marţiale şi riscă pedeapsa cu moartea.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, de origine palestiniană, este acuzat că a declanşat cel mai grav atac de la o bază militară americană, provocând moartea a 13 persoane şi rănirea altor 42, înainte de a fi el însuşi rănit şi imobilizat.

Potrivit primelor concluzii ale anchetei, Hasan ar fi acţionat singur la Fort Hood, dar ar fi fost în legătură cu o persoană anchetată pentru terorism, iar poliţia nu exclude posibilitatea ca acesta să fi vrut să comită un atentat sinucigaş.

De la incident, Hasan, rănit de patru gloanţe, este spitalizat şi refuză să discute cu anchetatorii, potrivit avocatului.

Descris drept psihotic instabil de medicii militari citaţi de postul de radio public american NRP, Hasan este un musulman foarte credincios care se temea că va fi trimis în Afganistan, potrivit rudelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici