Autorul atacului din ianuarie de la magazinul evreiesc din Paris primise ordine prin e-mail

Amedy Coulibaly, bărbatul înarmat care a ucis cinci persoane la Paris în cadrul a două atacuri comise în luna ianuarie, a primit instrucţiuni prin e-mail, în ziua în care a comis primul atentat, să "lucreze cât mai simplu posibil", informează BFMTV în pagina online.

447 afișări
Imaginea articolului Autorul atacului din ianuarie de la magazinul evreiesc din Paris primise ordine prin e-mail

Autorul atacului din ianuarie de la magazinul evreiesc din Paris primise ordine prin e-mail

Un e-mail a fost găsit de anchetatori în calculatorul lui Amedy Coulibaly, autorul crimelor din magazinul evreiesc Hyper Cacher. Mesajul, trimis în ziua atacului de la Montrouge şi cu zi înainte de atacul de la magazinul evreiesc, demonstrează că altcineva i-a cerut să lucreze "singur", "cât mai simplu posibil" şi să "reînceapă de mai multe ori".

Potrivit e-mailului, Amedy Coulibaly a avut ocazia să îşi aleagă ţinta: "Poate în suburbii dacă sunt probleme în centru. Tu ştii mai bine", este menţionat în mesaj. Coulibaly a primit de asemenea instrucţiuni să contacteze complici, probabil pe fraţii Kouachi (autorii atacului de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo) şi să realizeze un material video cu acest atentat, relatează BBC News Online.

Informaţiile deţinute de BFMTV arată că mesajul în cauză a fost trimis lui Coulibaly pe data de 8 ianuarie, la ora locală 17.21, şi apoi şters la ora locală 19.00, după cum i s-a cerut. În aceeaşi dimineaţă, tânărul de 32 de ani omorâse un poliţist şi rănise un agent municipal în cartierul Montrouge, din sudul Parisului. A doua zi, el a luat ostatici clienţi şi angajaţi ai unui magazin evreiesc din Paris şi a ucis patru dintre ei, de origine evreiască, înainte de a fi omorât de poliţie.

Expeditorul a utilizat un cont fals, afiliat unui serviciu de mesagerie din Statele Unite. Acesta nu a fost identificat de autorităţile judiciare franceze, care au cerut ajutorul omologilor lor americani. Se presupune că persoana care a trimis instrucţiunile se afla în Siria.

Amedy Coulibaly a acţionat în paralel cu fraţii Cherif şi Said Kouachi, autorii atacului armat din 7 ianuarie de la redacţia din Paris a publicaţiei Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici