Autorul atentatului de la Lockerbie şi-a vizitat amanta în Malta cu o zi înaintea atacului - GALERIE FOTO

Abdelbaset Ali al-Megrahi, libianul condamnat pentru atentatul de la Lockerbie din 1988, le-a spus anchetatorilor că mergea în mod regulat în Malta pentru a întreţine relaţii intime cu amanta sa, relatează Daily Mail în ediţia electronică de marţi.

286 afișări
Imaginea articolului Autorul atentatului de la Lockerbie şi-a vizitat amanta în Malta cu o zi înaintea atacului - GALERIE FOTO

Abdelbaset Ali al-Megrahi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Megrahi a făcut aceste afirmaţii pentru a le explica anchetatorilor prezenţa sa în Malta, potrivit unor documente secrete consultate de BBC Scotland. El a precizat că a putut vizita şi părăsi Malta fără paşaport sau alte documente datorită postului său în cadrul Libyan Arab Airlines, relatează Daily Mail în ediţia electronică de marţi.

Malta a fost un element-cheie în dosarul lui Megrahi, care a fost condamnat în ianuarie 2001 pentru uciderea a 270 de persoane în explozia avionului Pan Am deasupra satului scoţian Lockerbie.

GALERIE FOTO

Procurorii consideră că valiza în care era ascunsă bomba a fost încărcată într-un avion în Malta, care a mers apoi la Frankfurt şi Heathrow. Bomba a fost detonată în final la bordul cursei 103 a companiei Pan Am, deasupra Scoţiei.

După ce l-au interogat pe Megrahi la închisoarea Greenock, anchetatorii au descoperit că acesta avea o amantă în Malta, pe care ar fi vizitat-o de două ori în luna dinaintea atentatului, inclusiv cu o noapte înainte ca bomba să fie detonată în avion.

Megrahi a fost repatriat în Libia din motive de sănătate în august 2009, după ce a ispăşit zece ani din pedeapsa cu închisoarea pe viaţă. El fusese diagnosticat cu cancer, iar medicii afirmau că mai are doar trei luni de trăit. El trăieşte în continuare în Libia, la doi ani şi jumătate după ce a fost eliberat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici