Autorul deturnării avionului mexican, un pastor condus de "inspiraţia divină" - VIDEO, GALERIE FOTO

Autorul deturnării avionului din Mexic este un pastor bolivian, în vârstă de 44 de ani, care a declarat că a acţionat din "inspiraţie divină".

192 afișări
Imaginea articolului Autorul deturnării avionului mexican, un pastor condus de "inspiraţia divină" - VIDEO, GALERIE FOTO

Pastorul Jose Mar Flores Pereira (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Jose Mar Flores Pereira

Potrivit secretarului mexican pentru Securitate publică, Genaro Garcia Luna, pastorul Jose Mar Flores Pereira a răspuns unei "inspiraţii divine". "A avut o revelaţie care i-a spus că Mexicul se va confrunta cu un pericol, un cutremur", a declarat el.

Forţele de securitate au preluat controlul avionului într-o operaţiune scurtă şi au eliberat toţi cei 104 pasageri ai zborului 576 ai companiei aeriene Aeromexico, ajuns în cursul după-amiezii pe aeroportul Benito Juarez din Mexico, venind din staţiunea balneară Cancun, din estul ţării.

Eliberarea pasagerilor zborului 576 al Aeromexico

"Delincventul se numeşte Jose Mar Flores Pereira, este născut la 21 mai 1965 la Santa Cruz, în Bolivia, şi a ispăşit o pedeapsă cu închisoarea la Santa Cruz de la Sierra". El locuieşte în Mexic de 17 ani, este alcoolic şi toxicoman", a precizat Garcia Luna într-o conferinţă de presă.

Bărbatul, robust şi înalt, îmbrăcat cu o cămaşă albă, cu blugi şi cizme, a fost prezentat presei. Înconjurat de numeroşi reporteri, el a afirmat că a avut "o revelaţie" şi că voia să avertizeze Mexicul cu privire la un "cutremur istoric".

Potrivit secretarului mexican al Securităţii publice, bolivianul a declarat după arestarea sa că erau trei - respectiv că a avut doi complici - "se referea la el însuşi (Tatăl), Fiul şi Sfântul Duh".

Bărbatul a preluat controlul avionului care se deplasa pe ruta Cancun-Mexico, după decolare. Aeronava Beoing 737 a aterizat pe aeroportul din Mexico, unde a fost izolată în hangar, înconjurată de forţele de securitate.

Circa 30 de străini se aflau printre pasageri, potrivit unor surse diplomatice: 18 americani, cinci canadieni, trei francezi, trei bolivieni, doi spanioli şi un german.

Doi dintre cei trei francezi au povestit că nu şi-au dat seama că se întâmplă ceva anormal până când au constat că avionul era imobilizat în afara pistelor, apoi au fost invitaţi de personalul de la bord să părăsească avionul folosind toboganul.

Ei nu l-au văzut deloc pe bolivian intervenind în mod suspect pentru a profera ameninţări sau a impune condiţii la bordul avionului.

"Nu există nici o bombă în avion", a declarat după operaţiunea forţelor de ordine ministrul Comunicaţiilor şi Transporturilor, Juan Molinar Horcasitas, pentru postul de televiziune Televisa.

Aeronava Boeing 737 deturnată în Mexic

Televiziunile au difuzat imagini care înfăţişau forţele de ordine coborând din avion şase persoane cu cătuşe. Celelalte cinci, care nu au nici o legătură cu bolivianul, au fost arestate ca măsură de "siguranţă" şi pentru a evita ca eventualii complici să nu se strecoare printre pasageri, a precizat secretarul mexican pentru Securitate publică.

Pastorul a explicat că gestul său are legătură cu data de 9 septembrie 2009, deoarece cifrele "9-9-09" citite invers dau "6-6-6", număr asociat Anticristului.

Potrivit lui Garcia Luna, el a cerut să "survoleze aeroportul de şapte ori" şi a solicitat o întrevedere cu preşedintele mexican Felipe Calderon, care a anulat toate întâlnirile după anunţul privind deturnarea avionului.

Ultima deturnare aeriană din Mexic datează din 1972. Presupuşi "guerilleros" ai stângii radicale au preluat controlul unui avion pentru a cere eliberarea a cinci tovarăşi ai lor. Ei au eliberat pasagerii în urma unor negocieri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici